VALBEVEILIGING

Vallen van een hoogte blijft in de bouwsector (en ook in andere sectoren) de belangrijkste oorzaak van ongevallen. In de categorie dodelijke ongevallen en ongevallen met blijvende invaliditeit is nagenoeg één ongeval op de drie te wijten aan een val van een hoogte.

Valbeveiliging: Er is veel over te doen en er is al veel over geschreven. Moet het nu wel, moet het nu niet, op welke types hoogwerker? Maar laat dit duidelijk zijn: Indien er in de handleiding van de hoogwerker of schaarlift draagplicht van een harnas met vallijn vermeld wordt is dit ook effectief verplicht. Bij het niet naleven heeft dit bij een (val)ongeval, los van het eventueel menselijk leed, enorme zware gevolgen voor werknemer en werkgever! Alle fabrikanten vermelden in de bedieningshandleiding: Verplicht te dragen bij hoogwerkers – Aangeraden of verplicht bij schaarliften!

Ook in onze optiek is het gebruik van valbeveiliging een noodzaak!

Daarom bieden wij vanaf heden ook een uitgebalanceerd gamma valbeveiligingsartikelen aan, waarbij veiligheid, comfort en ergonomie voor de gebruiker centraal staan. Wij bieden valbeveiliging voor nagenoeg elke toepassing en elk budget (Basic: 72 € tot …)

Hier kan u het complete gamma terugvinden! Wij zijn erkend verdeler van “Edge”
Om U “keuzestress” te besparen, hierbij alvast onze suggesties:

  • Harnas Edge 2 : 48,00 €
  • Harnas Edge Enterprise Basic: 91,00 €
  • Positioneringslijn FOX 2 (1.5m): 54,00 €
  • Edge Viper veiligheidslijn met valdemper (1,5m): 76 €
  • Opberg rugzak medium (21l): 16 €

Gelieve ons te contacteren voor specifieke vragen of prijzen uit onze Edge catalogus!

Prijzen zijn steeds exclusief 21% BTW – Levering TNT: 15 €

Download hier de complete catalogus